اجرای شبکه انتقال پساب
هدف از جمع آوری فاضلاب و اجرای شبکه انتقال پساب ، انتقال صحیح تمام فاضلابها به تصفیه خانه فاضلاب است به طوری که در حالی که پسابها در کوتاه ترین زمان ممکن به تصفیه خانه فاضلاب می رسند و سرعت جریان به گونه ای نیست که در هنگام سرریز شدن به ایستگاه پمپاژ فاضلاب اختلالی ایجاد کند.
فاضلاب انسانی یا همان فاضلاب شهری در مجتمع های مسکونی شهری و یا روستایی در اثر فعالیت هایی مانند پخت و پز، استحمام، شستشو لباس، ظروف، آشپزخانه و دیگر فعالیتهای بشر تولید می شود و به دلیل داشتن بار آلی و آلودگی بالا و همچنین وجود میکروبهای بیماری زا، خطرناک بوده و لازم است که این پساب از طریق شبکه جمع آوری فاضلاب به تصفیه خانه منتقل شده و پس از فرآیند تصفیه به چرخه محیط زیست بازگردد.
يکي از مهمترين مسائل در حوزه مديريت شهري، جمعآوري و انتقال فاضلاب به خارج از محدوده شهرها و روستاهاست.
حفظ محيطزيست، ارتقای بهداشت جوامع شهري و عوامل مختلف ديگر ازجمله ضرورتهايي است که منجر به احداث شبکهها و تأسيسات فاضلاب شهري شده است.
شبکه جمعآوری فاضلاب چیست؟
شبکه فاضلاب عبارت است از سیستمی متشکل از لولههای فاضلاب برای انتقال فاضلاب خانگی و غیر خانگی به محل تصفیه خانهها یا محل انبارش، سپتیک و…. .
عوامل موثر در نوع شبکه فاضلاب:
1-وسعت شهر
2- سطح زندگي ساکنين
3- نوع سيستم آبرسانی
4- توپوگرافي منطقه
5- نوع سطوح خيابانها و پيادهروها
6- شدت و دوره بازگشت بارش
7- وضعيت اقتصادي شهر.
انواع شبکه جمعآوري فاضلاب متعارف
در اجرای شبکه انتقال پساب این شبکهها فاضلاب و روان آبهای سطحی بطور جداگانه جمعآوری میگردد.
شبکههای فاضلاب مجزا:
در اين حالت، دو شبکه فاضلابرو، يکي براي جمعآوري فاضلاب بهداشتي و ديگري براي جمعآوري، کار گذاشته می شود.
بهعبارت ديگر، فاضلابهاي بهداشتي و تجاري و نيز صنايع و کارگاههايي که در محدوده شهر قرار دارند، بهطور جداگانه جمعآوري و به تصفيهخانه هدايت ميشوند. همچنين، در صورت نياز به جمعآوري رواناب سطحي نيز يک شبکه مجزا طراحي و اجراء ميشود.
– تفکیک وظایف و مسوولیت ها بین شهرداريها و شرکتهاي آب و فاضـلاب بـه نحـويکـه مسـوول جمـع آوري، انتقال و هدایت آب باران و روانابهاي شهري؛ شهرداريها بوده و وظیفه جمع آوري و دفع فاضـلاب بهداشـتی به عهده شرکتهاي آب و فاضلاب می باشد.
– میزان محدود و اندك بارندگی سالانه؛ کوتاه بودن فصل بارندگی و تعداد معدود روزهاي بارانی در سال در اکثر مناطق کشور
– وجود سیستم جمع آوري و انتقال آب باران به صورت جوي هاي روباز و اجراي همزمان آنها با احداث معابر.
– الزام به جداسازي شبکه فاضلاب و سیستم دفع آب باران در داخل منازل با اجرایـی شـدن فصـل 16مقـررات عمومی ساختمان.
شبکه فاضلاب مرکب :
زماني که فاضلاب بهداشتي و رواناب سطحي توسط يک شبکه فاضلابرو جمعآوري ميشوند، به آن شبکه مرکب گفته ميشود. وقتي که جريان در يک فاضلابروي مرکب بدون رواناب سطحي باشد، جريان بدون بارش (DWF) ناميده ميشود. برای اجرای شبکه انتقال پساب در اين نوع از شبکه تنها يکسري فاضلابرو طراحي و اجراء ميشود، لذا ميزان جريان طراحي و در نتيجه قطر فاضلابروها بيشتر از شبکه مجزا است.
شبکه فاضلاب نیمه مرکب :
برای اجرای شبکه انتقال پساب نيمهمجزا، فقط يکسري لوله کارگذاشته ميشود. بهطوريکه، علاوه بر فاضلاب بهداشتي، رواناب اوليه حاصل از شستشوي منطقه مورد نظر نيز وارد فاضلابرو ميشود. وقتي که جريان رواناب از حد مشخصي بيشتر شد، مقدار اضافي بر ظرفيت شبکه، توسط کانالهاي روباز پذيرنده تخليه ميشود.
کلام آخر
مجموعه مبنا صنعت اسپادانا فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرد و با سابقه طولانی خود در ارائه طراحی یک واحد آبرسانی صنعتی،اجرای تصفیه خانه آب و پساب،اجرای آبرسانی به صنایع،اجرای شبکه انتقال پساب،ساخت فیلتر شنی،کلاریفایر یا زلال کننده،ماشین ریکلایمر،اجرای پروژه های EPC،ریخته گری اسلب،ایستگاه تقلیل فشار،طراحی و ساخت غبارگیرهای صنعتی، طراحی و ساخت کولینگ تاور تبخیری و هیبریدی،تصفیه آب به روش RO،اجرای پروژه های صنایع فولاد سازی؛ ساخت فیلتر شنی با بهترین کیفیت میباشد.